Kakel och klinkers arbete

Kakel och klinkers arbete är inte något som rekommenderas att utföra själv. Det har med försäkringar att göra, arbetet ska utföras på rätt sätt om det gäller våtrum, det vill säga badrum. GT Bygg hjälper till med att lägga kakel och klinker i Degerfors och Karlskoga med omnejd. Självklart har vår personal lång erfarenhet och rätt behörighet för att utföra denna typ av arbete. Vi utför klinkerläggning i både stora och små utrymmen.

Kakling golv och vägg

Vi kan hjälpa till med att lägga kakel och klinkers på både golv och väggar. Det är ett relativt omfattande arbete att utföra. Kakel kan både vara enfärgat eller läggas med något typ av mönster. Våra plattsättare kan hjälpa till oavsett hur du önskar att ha ditt badrum. Arbetet utförs helt enligt Byggkeramikrådets regler vilket innebär att du uppfyller myndighetskraven, en kvalitetsstämpel som är en form av garanti vid kakelarbete. Ska du ändå göra ett omfattande arbete i badrummet i form av klinkers på golvet och kakel på väggarna finns det några tips som du kan tänka på.

Golvbrunnar

Är det ett äldre badrum så måste samtliga golvbrunnar som är äldre än 1990 bytas ut. Självklart kan vi hjälpa till att göra en bedömning på golvbrunnens ålder. Eftersom att arbete i vilket fall kräver att mycket rivs ut kan vi råda att byta ut golvbrunnen om den har ett par år på nacken vid klinkerläggning.

Golvvärme

Golvvärme är otroligt skönt åt fötterna och ger dessutom en mycket behaglig värme. Då vi ändå kommer att behöva riva ut en stor del av golvet är själva arbetet att lägga golvvärme inte så omfattande. Ett tips från oss är alltså att ändå passa på.

Planera väggarna

Gör vi en kakelsättning kommer du inte vilja borra mer än nödvändigt i dessa. Planera därför noggrant vart allt ska sitta så att vi kan montera upp allt på rätt plats direkt.

Rördragning

Det kan hända att rördragningen kommer att behöva göras om. Antingen för att det behöver anpassas till dagens standard eller för att saker i badrummet kommer att placeras annorlunda efter att du fått hjälp med kakelarbete.

Fördelar med kakel och klinker

Skapa ett kaklat badrum som kommer att hålla och fungera under många år. När du anlitar GT Bygg för kakelarbete kan du känna dig trygg med det arbete som vi utför. Personalen är lyhörd och tillsammans ser vi till att skapa det badrum du vill ha i ditt hus. Kakel är något som de flesta upplever som mycket snyggt, men det finns också andra fördelar. Det är mycket lättare att hålla rent än andra alternativ till väggar och golv i ett badrum. Kakel på väggarna och klinkers på golv är dessutom något som behåller sitt fina utseende mycket längre. Därför är kakel också ett bra alternativ att använda sig av i exempelvis kök. GT Bygg kan hjälpa till med att lägga kakel och klinkers i alla typer av rum

Korta fakta
  • Kreditvärdiga
  • 30 års erfarenhet
  • Utbildad personal
  • Kompetens inom mark och sanering
  • Våtrumsbehörighet

40 års erfarenehet

Företaget startades 1977 och har sedan dess varit involverade i otaliga byggprojekt runtom Degerfors. Vi värnar om kvalitet och att du som kund är nöjd med vår insats. Kvalitet för oss handlar också om det som finns runtomkring ett byggprojekt, som etik, miljö och god arbetsmiljö.

Mer om oss